POČETNA EUROPSKA PUTOVANJA DALEKA PUTOVANJA
  AVIO KARTE RENT-A-CAR
    KONTAKT
Izdvajamo za Vas

LUFTHANSA GROUP
28/11/2018

ISTRAZITE SVIJET!

OTKRIJET NAJLJEPŠE GRADOVE NA SVIJETU SA LUFTHANSOM!
Kuba

Broj dana: 9
Tip putovanja: Putovanje avionom
Cijena od: 2.520,00KM


Kuba je raj na zemlji. Gdje god da se okrenete, uživajte u prirodnim ljepotama koje vas obaraju s nogu. Jedna je od najprivlačnijih turističkih destinacija danas. Ovo karipsko ostrvo karakteriše prije svega utisak egzotike, koji na turiste ostavlja društveno uređenje ove zemlje, sa svim svojim naslijeđem, u kombinaciji s ležernošću i veselošću duha lokalnog stanovništva, a sve to upotpunjuje legendarna ljepota Kubanki. Turizam je primarna grana kubanske ekonomije, a slijedi ga proizvodnja duhana, po čemu je Kuba takođe poznata u svijetu, najčešće zbog čuvenih cigara, koje se na tradicionalan način prave u fabrikama na ovom ostrvu. Sve je podređeno uživanju. Začinjena hrana, fenomenalni kokteli, oskudna garderoba i noćni život koji je nešto što se mora doživjeti, svakako su razlog što svake godine sve više turista hrli u posjetu ovoj zemlji. Najveći broj turista stiže iz Kanade, zapadne Evrope i naravno Amerike.

Program putovanja:

1. dan - Zagreb - Pariz - Havana

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci kod šaltera za međunarodne polaske u 04:30 sati. Let zrakoplova Air France za Pariz u 05:50 sati sa dolaskom u Pariz u 07:55 sati. Nastavak leta zrakoplovom kompanije Air France na letu AF 474 za Havanu u 13:30 uz služenje hrane i pića za vrijeme leta. Dolazak u Havanu u 18:35 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan - Havana

Nakon doručka, vožnja simpatičnim Coco taxi-jima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural sa likom Che Guevare. Potom, odlazak autobusom do tvornice ruma gdje možete saznati sve o postupku proizvodnje ovog nacionalnog kubanskog pića. U nastavku razgledanje znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…). Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe,… šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici… Ručak u popularnom restoranu. Nastavak razgledanje grada autobusom. Povratak u hotel. Navečer, predlažemo odlazak u Cabaret Tropicana (uz doplatu) u kojem mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

3. dan - Havana - Pinar del Rio - Havana

Nakon doručka, odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku, posjet tvornici cigara, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraće razgledanje grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slijedi odlazak do Prehistorijskog murala naslikanog na stijeni. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjeta Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. Ručak u obližnjem restoranu i potom povratak u hotel. Navečer mogućnost organizirane večere u poznatom restoranu LA BODEGITA DEL MEDIO ili EL FLORIDITA (uz doplatu). Noćenje.

4. dan - Havana

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje Havane i uživanje u jedinstvenom ugođaju što ga ovaj grad pruža. Navečer predlažemo odlazak u neki od brojnih barova sa plesom i živom kubanskom glazbom. Noćenje.

5. dan - Havana - Varadero

Nakon doručka, vožnja autobusom prema Varaderu. Usputno zaustavljanje u Hemingwayevu muzeju. Razgledanje kuće (izvana) Finca Vigia u kojoj je ovaj poznati pisac boravio. U parku pored kuće nalazi se i njegov brod Pilar. Odlazak do sela Cojimar. Nakon kraće šetnje, koktel u restoranu “La Terraza” kojeg je Hemingway često posjećivao. Nastavak putovanja prema Varaderu uz zaustavljanje na vidikovcu kod mosta Bacunayagua gdje možete uživati u pogledu i probati poznati kubanski koktel “Pina Colada” (doplata). Po dolasku u Varadero, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6 - 7. dan - Varadero

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta.

8. dan - Varadero - Havana - (Pariz)

Doručak u hotelu. Odjava iz hotelske sobe do 11 sati. Slobodno vrijeme do polaska autobusa za Havanu. Polijetanje zrakoplova kompanije Air France za Pariz u 21:30 sati. Noćni let.

9. dan - Pariz - Zagreb

Dolazak u Pariz u 11:30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 19:10 sati. Predviđeno slijetanje u zagrebačku zračnu luku u 21:05 sati. 
 
 
 
 
 
 
 
Kontakt podaci

Mia Tours d.o.o. Sarajevo

Trg djece Sarajeva 1 (BBI Center – 5th floor)
71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

e-mail: info@miatours.ba

Tel.: +387 33 200 300 / 552 525
Fax: +387 33 552 526
Copyright © 2010 Nex Studio. All rights reserved. Početna | Europska putovanja | Daleka putovanja | Avio karte | Rent-a-Car | Novosti | Kontakt